keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Dreams come true!

Eilinen oli omituinen päivä. Kaveri laittoi aiemmin päivällä viestiä, että oli saanut sen pienen ja ohuen kirjeen kotiin. Olin ihmeissäni, koska tulostenhan piti tulla virallisesti vasta tänään, 2.7. Vastasin, että samainen kirje odottelee varmaan minuakin kotona. Kotiin päästessäni avasin ulko-oven ja siinä lattialla heti nenäni edessä oli kummallisen iso kirje. Tuijotin sitä hetken ja ajattelin, että tässä on varmaan vain ilmoitettu varasijasta ja siksi se on niin iso. Ei se erityisen paksu kirje ollu, toki paksumpi kuin se surullisenkuuluisa ohut kirje. Suljin oven takanani ja kiirehdin sisälle repimään kirjettä auki. Kuoresta putosi lattialle Epiglottis ja joitakin papereita. Etsin sen tärkeimmän heti käsiini.

"Ilmoitus hyväksymisestä eläinlääketieteen koulutusohjelmaan

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty...."

Ja loppu jäi lukematta. Kiljahdin ja aloin itkeä. Istuin hetken lattialla itkemässä enkä tajunnut mitä oli juuri tapahtunut. Soitin heti muutamalle ystävälle. Osa ei vastannut mutta onneksi yksi sentään vastasi itkuiseen puheluuni. Illan aikana yhä useampi ihminen sai kuulla sisäänpääsystäni ja onnitteluja sateli. Olo oli koko ajan kuin puulla päähän lyöty. Ja on edelleenkin!

Aina sinne sisälle pääsee niitä onnekkaita, mutta nyt olen itsekin siinä joukossa. En voi käsittää sitä! Olin niin varma heti kokeen jälkeen, että osaamiseni ei riittänyt. Ajattelin kokeen miinuspisteiden pilanneen kaiken, koska en ehtinyt tarkistaa vastauksiani. Enkä ole kokeen jälkeen katsonut kuin silmäillen muutaman tehtävän ratkaisun läpi. En ole pystynyt, koska koko koe tuntui menevän niin huonosti. Tiesin muutaman laskutehtävän osanneeni, mutta en missään vaiheessa ajatellut sen riittävän.

Mutta se riitti.

Ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Seuraavat 6 vuotta eivät varmasti ole helpoimmasta päästä, mutta uskon motivaatiota löytyvän jokaiselle vuodelle. Tästä se alkaa, uuden tulevaisuuden suunnittelu.

Koska keväällä keskityin siihen oleelliseen eli opiskeluun blogin kirjoittamisen sijaan, teksteissä on piiiiiitkä väli. Yritän palata jossain määrin vielä kevään aikana tekemiini ratkaisuihin ja kokeessa käyttämääni strategiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti